Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Suomalaiset eivät juuri juo alkoholia ruokailun yhteydessä, sillä 38 posenttia RISC Monitor 2012 –tutkimuksen vastanneista kertoi, ettei koskaan juo viiniä tai olutta ruoan yhteydessä. Lasillisesta viiniä viikolla kieltäytyy 60 prosenttia.

Viiniä tai olutta ruoan kanssa mielellään nauttivat ovat useimmiten hyvin toimeentulevia ja yli 45-vuotiaita. Vähiten intoa alkoholin käyttöön ruokailun yhteydessä tai keskellä viikkoa löytyy nuorilta naisilta.

Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna kertookin, että ”Suomessa ei perinteisesti ole nautittu alkoholia ruokapöydässä. Viinin ja oluen yhdistäminen ruokaan on kuitenkin lisääntynyt viime vuosina, varsinkin viikonlopun aterioilla kotona tai ravintoloissa. Viinin myynti Alkossa on kasvanut viimeisten 20 vuoden aikana 25 miljoonasta litrasta 56 miljoonaan litraan. Myymälöissä asiakkaat kyselevät koko ajan enemmän viinin ja oluen yhdistämisestä ruokiin.”

Tulisiko alkoholinkäyttöä vähentää ylipäätään vai kohdistaa ruokailun yhteyteen?

 

Lähde: RISC Monitor 2012

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *