Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Ei varmaankaan tule yllätyksenä, että kiinnostuksenkohteiden ja elokuvamaun välillä on välillä voimakastakin korrelaatiota. Sateisen kesän kunniaksi blogisti kääntyi tuhansia elokuvia katsoneen ystävänsä Tomin puoleen, joka vinkkasi parhaat pätkät eri asioista kiinnostuneille filmifriikeille.

Kiinnostuksenkohteena Taide ja design

Taiteesta tai designista erittäin paljon kiinnostuneet ovat muita useammin kiinnostuneita draamaelokuvista. Ranskalainen uutuus, Intouchables  kertoo neliraajahalvauksen saaneesta aristokraatista ja slummista kotoisin olevasta omaishoitajasta.

Sofia Coppolan käsikirjoittamassa ja ohjaamassa Lost in Translationissa kohdataan ja kuljetaan melankolisessa Tokiossa.

Todellinen 2000-luvun klassikko,viisi Oscaria napannut American Beauty  kertoo masentuneen perheenisän ihastuksesta tyttärensä ystävättäreen.

Kiinnostuksenkohteena yhteiskunnalliset asiat

Yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneet pitävät poikkeuksellisen paljon dokumenteista. Likaisesta poliittisesta kampanjoinnista kertova Vallan kääntöpuoli  kelpaa varmasti krantummallekkin leffaseuralle, sillä päärooleissa nähdään George Clooney ja Ryan Gosling.

Vuoden 2008 talouskriisin syitä ja seurauksia valoittava Inside Job voitti parhaan dokumentin Oscarin. Ummikkokin saa Inside Jobista helposti kiinni, mutta leffa tarjoaa elämyksen myös taloussivunsa lukeneille.

1990-luvun Bisneskirjallisuudessa suitsutetun, mutta rikollisen kirjanpidon vuoksi konkurssiin menneestä energiayhtiöstä, kertova Enron, The Smartest Guys in the Room oli vuonna 2006 parhaan dokumentin Oscar-ehdokkaana.

Kiinnostuksenkohteena Teknologia

Scifi, toiminta, sota ja seikkailu uppoavat muita useammin teknologiasta kiinnostuneille. Teknologiasta kiinnosutneiden kannattaakin katsastaa dystopiaseikkailu Ihmisen pojat, avaruusseikkailu Serenity  futuristinen actionpätkä Minority Report  tai filosofisiakin piirteitä saava Sunshine, jossa ryhmä astronautteja yrittää sytyttää sammuvaa aurinkoa.

 

Kiinnostuksenkohteena Muoti

Romantiikka uppoaa muotifriikkeihin ehdottoamasti parhaiten. Takuuvarman Sinkkuelämää– ja Paholainen pukeutuu Pradaan –elokuvien lisäksi muodista kiinnostuneen kannattaa katsastaa Geishan muistelmat, joka voitti parhaan puvustuksen Oscarin, sekä vuonna 2004 ilmestyneen, romanttisen Pariisin halki kulkevan Ennen auringonlaskua.

Kiinnostuksenkohteena Ruoka

Ruoasta kiinnostuneiden leffamaku ei poikkea valtaväestön mieltymyksistä, eikä ihmekään, sillä 70 prosenttia suomalaisista on kiinnostuneita ruoasta ja ruuanlaitosta. Komedia ja draama siis uppoavat, joten sadepäivän varalle kannattaa valita Juliette Binochen ja Johnny Deppin tähdittämä Pieni suklaapuoti  tai mieltä lämmittävä perhe-elokuva Rottatouille.

Lähde: RISC Monitor 2012

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *