Gallup Forum

Kirjaudu sisään

RISC Monitor 2012 tutkimuksessa kartoitettiin suomalaisten huolia ja murheita pyytämällä vastaajia valitsemaan 26 kohdan listasta kaikki ne asiat, jotka huolettavat heitä säännöllisesti.

Naiset ovat selkeästi miehiä kovempia murehtimaan. Suurin osa muuttujista, mutta erityisesti perheen hyvinvointi, välinpitämättömyyden ja suvaitsemattomuuden lisääntyminen, ympäristön tila, epäeettiset yritykset ja ruokaan liittyvät asiat kuten lisäaineet, tehotuotanto ja terveellisyys huolettavat useammin naisia kuin miehiä. Erityisesti nuoret naiset kantavat harteillaan monia murheita – yllä olevasta taulukosta voi havaita, että 18-24-vuotiaat naiset ovat muihin ryhmiin verrattuna useimmiten huolissaan erilaisista asioista. Ruoan terveellisyys huolettaa neljä kertaa useammin nuorta naista kuin yli 55-vuotiasta miestä.

Miehet huolehtivat taas naisia useammin yhteiskunnallisista ja ydinarjesta kauempana olevista asioista kuten maahanmuutosta, suomen ja euron tulevaisuudesta sekä talouskriisistä. Lähes puolet miehistä (42%) on huolissaan poliitikkojen ammattitaidosta (miehet 42%, naiset 23%), mutta oman perheen hyvinvoinnista huolissaan on noin kolmannes (miehet 31%, naiset 46%).

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *