Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Kolmannes (33%) 18-25 –vuotiaista kokee itsensä onnelliseksi tai erittäin onnelliseksi. Energiajuomia useammin kuin kerran viikossa juovista nuorista kuitenkin jopa puolet kokee olevansa onnellinen. Tölkkiä viikoittain kallistavat ovat myös harvemmin huolestuneita tulevaisuudestaan kuin muut ikäisensä . Energiajuomien juonti ei tietenkää tee ketään onnelliseksi, mutta niitä sattuvat juomaan ihmiset jotka ovat muita ikäisiään tyytyväisempiä elämäänsä. Muna vai kana – kuka tietää.

Kippis!

 

Lähde: RISC Monitor 2012

6 Comments

 1. Miten niin muna vai kana? Juurihan tuossa edellisessä lauseessa sanotaan, ettei energiajuomien juonti tee ketään onnelliseksi.

  Muuten olisi kiinnostavaa tietää tarkemmin, miten tämän tutkimuksen tulokset ovat syntyneet, koska onnellisuuden ja energiajuoman yhteys ei aukea ihan ensinäkemältä.

 2. marlo turunen · 19.03.2013 at 21:46 · Vastaa

  kyllä

 3. es on parasta!!

 4. Mika Leivo · 18.04.2013 at 19:52 · Vastaa

  Joo, olen kyllä samaa mieltä Inkan kanssa. Ei se energia juoma tee ihmistä onnelliseksi. Nuori ihminen juo energiajuomaa vain siksi kun se on olevinaan jotenkin niin trendikästä. Tosi asia on se, että energiajuoma tuhoaa ihmisen ennen pitkään, aivan kuten esim. Tupakka. Tämä energia ilmiö on nuorten keskuudessa todettu erittäin haitalliseksi, että sen myymistäkin pyritään rajoittamaan. Ei energiajuoma todellakaan tee ihmistä onnelliseksi. Mielestäni tässä asiassa ei ole muna eikä kana!!!

 5. Niin, siis jos tarvitsee energiajuomaa, niin silloin on varmaan jotain mielekästä tekemistä – koska ei halua mennä ajoissa nukkumaan. Tai sitten yö on muutoin jäänyt lyhyeksi sen mielekkään tekemisen vuoksi, ja pitää pysyä töissä hereillä.

  Ja mielekäst tekeminen on se yksi onnellisuuden perustekijä.

 6. Luettuani vain otsikon ihmettelin mielessäni.. luettuani kirjoituksen ymmärsin, ettei otsikolla tarkoitettukaan NUORIA ( = alle 16v. mielestäni) ,vaan nuoria- aikuisia (18+), jotka jo itse päättävät omista nautintoaineistaan laillisesti.
  Itse en juo kahvia (vaikka olenkin yli 40v.) lainkaan, mutta huomaan samanlaisen riippuvuuden syntyvän jopa cola-juomista.
  Olen mielissäni, että edes jotkut myymälät ovat rajoittaneet energiajuomien myyntiä lapsille/ nuorille (siis alle 16v.) , koska ne aiheuttavat riippuvuutta sekä häiritsevät keskittymiskykyä ja normaalia unirytmiä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *