Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Koska kesälomat häämöttävät kaukana horisontissa, vapaa-ajasta täytyy ottaa kaikki irti arjen keskellä. Suomalaisista 79 prosenttia on onneksi tyytyväsiä tapaansa viettää vapaa-aikaa ja lähes sama osuus kansasta kokee, että sitä on riittävästi. RISC Monitor 2012 – tutkimuksessa vastaajat kuvailivatkin vapaa-aikaansa useimmiten rauhalliseksi, rennoksi, virkistäväksi ja tavalliseksi.

Vapaa-aikaansa tyytyväisimmät pitävät vapaa-aikaansa muita useammin hauskana, virkistävänä ja monipuolisena. Tyytymättömista taas lähes puolet kokee vapaa-aikansa kiireiseksi tai tylsäksi.

Tyytyväisimpiä vapaa-aikansa määrään ja viettotapoihin ovat eläkeläiset. Tyytymättömimpiä vapaa-aikansa laatuun ovat 18-24-vuotiaat miehet, joista joka neljäs pitää vapaa-aikaansa väsyttävänä. Vapaa-aikansa määrän riittämättömäksi kokevat useimmiten 25-54-vuotiaat naiset.

Lähde: RISC Monitor 2012

2 Comments

  1. Mika Leivo · 18.04.2013 at 19:42 · Vastaa

    Yleisesti ottaen Suomalainen viettää vapaa-aikansa juhlien aamunkoittoon asti ja siksi vapaa-aika on monille, varsinkin nuorille raskasta aikaa. Todellakin vanhetessa vapaa-aika alkaa tuntua rennolta ja levolliselta. Eläke iässä ihminen alkaa vasta arvostamaan vapaa-aikaa. Siinäpä se juju onkin. Nuorena pitää kokea mahdollisimman paljon ja sitten vanhempana sitä vasta alkaa arvostamaan vapaa-aikaa. Näin se vain menee…

  2. Taisto Karjalainen · 27.05.2013 at 15:14 · Vastaa

    Vapa-aikana olemme järevellä kalassa ja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *