Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Suomalaisia kiinnostaa eniten kulttuuria ja nähtävää tarjoavat kaupunkilomat. Atlas 2011 –tutkimuksessa pyydettiin vastaajia valitsemaan kolme kiinnostavinta lomavaihtoehtoa 12 vaihtoehdon joukosta. Toisiksi suosituin lomailumuoto on kiertely kotimaassa, josta 36 prosenttia kertoi olevansa kiinnostunut.

Helsinkiin suuntaaville matkailijoille palveluita tuottavan  Helsinki Expertin toimitusjohtaja Timo Orilähde kertoo, että lähimatkailu ylipäätään on keskeinen osa matkailua. Helsinkiin tullaan  Venäjältä, Ruotsista, Saksasta ja kaikkein eniten muualta Suomesta, siis läheltä. Orilähde ennustaakin lyhyellä aikavälillä lähimatkailun suosion kasvavan huonojen talousnäkymien vuoksi.

Suomeen suuntautuvia matkoja järjestävän Helsinki Expertin toimitusjohtaja Timo Orilähde kertoo, että lähimatkailu ylipäätään on keskeinen osa matkailua, Suomeen tulevat ovat usein Ruotsista, Venäjältä ja Saksasta, siis läheltä. Orilähde ennustaakin lyhyellä aikavälillä lähimatkailun suosion kasvavan huonojen talousnäkymien vuoksi.

Rantaelämästä lomalla oli kiinnostunut 31 prosenttia ja laivaristeilyistä 23 prosenttia vastaajista. Hyvät ostosmahdollisuudet houkuttelivat joka neljättä vastaajaa.

Ei siis ihme, että Finnmatkojen järjestämät kansainväliset Välimeren ja Karibian lämpöön kohdistuvat ristielylomat alkavat saada jalansijaa.
Lyhyttä taukoa arjesta kaipaaville risteily on Nordic Ferry Centerin kaupallisen johtajan, Peter Forsströmin mukaan ”helppo, nopea ja edullinen tapa irrottautua arjesta perinteiseen etelänmatkaan verrattuna”. Forsströmin mukaan risteilyjen suosiolla on Pohjoismaissa pitkät perinteet, eikä suosion hiipumista ole nähtävissä. ”Kohteista Tallinna on suosituin, mutta Pietari on nousussa.

 1. Kaupunki/kulttuuriloma 49%
 2. Kiertelyloma kotimaassa 36%
 3. Rantaelämä 31%
 4. Ostostelu 24%
 5. Laivaristeily 23%
 6. Mökin/talon vuokraus kotimaasta 20%
 7. Perhelomakohteet ulkomailla  15%
 8. Kylpyläkohteet kotimaassa 12%
 9. Urheilumahdollisuudet lomakohteessa 11%  tai Kotimaan perhelomakohteet 11%
 10. Vilkasta yöelämää tarjoavat kohteet 8%
 11. Ulkomaan kylpyläkohteet 5%

 

Lähde: Atlas 2011
Kuva: Finnmatkat

1 Comment

 1. paavali · 22.09.2013 at 16:39 · Vastaa

  Siis 245% ???

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *