Gallup Forum

Kirjaudu sisään

RISC Monitor tutkimuksessa Gallup Forumin jäseniltä kysyttiin, millaisia tunteita erilaiset aktiviteetit, kuten sosiaalisen median käyttö aiheuttaa heissä. 41 % suomalaisista pitää sosiaalisen median käyttöä neutraalina kokemuksena, mutta ikäviä tunteita se herättää 23 prosentissa kansasta, kun taas yleisesti internetissä vietetty aika tuo ikäviä tunteita vain joka kymmenennelle suomalaiselle. Positiivisia tunteita someilu herättä erityisesti alle 35-vuotiaissa, joista hieman yli puolet kokee sosiaalisen median käytön tuottavan positiivisia tunteita.

Negatiivisia tunteita sosiaalisen median käyttö herättää erityisesti yli 45-vuotiaissa miehissä, joista kolmasosa kertoo sen aiheuttavan ikäviä tunteita. New Yorkerissa syyskuussa 2013  julkaistun artikkelin mukaan Facebookin käyttö tekee ihmisistä onnettomampia, sillä se saa ihmiset usein tuntemaan yksinäisyyttä ja kateutta. Tästä huolimatta vain hieman yli kymmenesosa alle 25-vuotiaista kertoo sosiaalisen median käytön herättävän heissä negatiivisia tunteita.

Aiheuttaako sosiaalisen median käyttö sinussa positiivisia vai negatiivisia tunteita? Miksi?

1 Comment

  1. Veikkaan, että jos Sosiaalisessa mediassa oltaisiin kehittävämpiä ja rakentavampia, enemmän inhimillisempiä niin ihmisten elämäkin sujuisi paljon suht.kohtuu paremmin, kateutta on aina ollut ja masentuneisuutta mutta se on tavallaan kuin rutto ikäänkuin tauti joka pitäisi saada kitkettyä pois. Mielestäni Sos,Medialla saisi paljonkin hyvää & rakentavaa aikaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *