Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Suomalaisista noin joka viides harrastaa hiihtämistä. Keskivertosuomalaista useammin he kuvaavat itseään kunnianhimoisiksi, määrätietoisiksi ja sisukkaiksi. Nämä vahvuudet näkyvät vielä voimakkaammin laskettelua tai lumilautailua harrastavissa suomalaisissa.

Eri suksilajien harrastajat jakaantuvat eri puolille Suomea. Murtomaahiihto on huomattavasti keskimääräistä yleisempi harrastus maan itä- ja pohjoisosissa, kun taas laskettelua ja muita alppilajeja harrastavat asuvat yleisemmin Etelä-Suomessa ja etenkin pääkaupunkiseudulla.

Tusinasta suomalaisesta yksi harrastaa laskettelua tai muita alppilajeja. Etenkin 30-49-vuotiaat miehet ovat innostuneita lajista. Laskettelu on tyypillisesti perheellisten laji, joten elämänkumppania etsiville sinkuille rinne ei ole paras mahdollinen iskupaikka. Etenkin yli 35-vuotiaan sinkun löytäminen rinteestä vaatii keskimääräistä parempaa osumatarkkuutta.

Hiihtoladulla tapaa ennen kaikkea yli 45-vuotiaita, mutta myös yli 35-vuotiaat ovat yliedustettuina. Kuten laskettelu, myös hiihto on tyypillisesti lapsiperheiden, hyvätuloisten sekä korkeasti koulutettujen harrastus. Eläkeläisten lisäksi ladulta bongaa paljon ylempiä toimihenkilöitä. Kovan luokan yrityspäättäjissä on paljon ahkeria hiihtäjiä.

Murtomaahiihtoa harrastavat kuvaavat itseään keskivertosuomalaista useammin kunnianhimoisiksi, määrätietoisiksi ja sisukkaiksi. Vielä voimakkaammin nämä vahvuudet näkyvät laskettelua ja lumilautailua harrastavien joukossa. Laskettelun lempiharrastuksekseen lukevat ovat keskivertosuomalaista useammin elämänasenteeltaan avoimia uusille kokemuksille ja heille on tyypillistä halu elää täysillä. Taloudellinen menestys, hyvä ura sekä laaja sosiaalinen verkosto ovat myös keskimääräistä tärkeämpiä.

 

Tietolähteenä on käytetty Atlas-, PäättäjäAtlas- sekä Suomalaiset 2013 -tietopankkeja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *