Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Noin kaksi viidestä suomalaisesta pitää itseään ainakin jonkin verran taiteesta kiinnostuneena. Heistä noin kolmasosa on varsinaisia taiteen rakastajia. Yhtä moni suomalainen on kuitenkin heidän vastakohtansa eli taide ei kiinnosta lainkaan.

Taiteesta kiinnostuneet ovat usein luonteeltaan luovia ihmisiä. Monipuolisuus ja monialaisuus ovat heidän pysyviä elämänasenteitaan ja he kokevat tärkeäksi auttaa niitä, jotka apua tarvitsevat. Etenkin yli 50-vuotiaat naiset, korkeasti koulutetut ja hyvätuloiset, ylemmät toimihenkilöt sekä eläkeläiset sanovat olevansa kiinnostuneita taiteesta. Toisaalta heitä löytyy keskimääräistä enemmän myös esimerkiksi nuorissa naisissa.

Suomalaiset vierailevat museoissa ja taidenäyttelyissä harvakseltaan – edes kaikki taiteesta kiinnostuneet eivät vieraile vuosittain taidemuseossa. Reilu kolmannes suomalaisista käy ainakin kerran vuodessa jossain museossa tai taidenäyttelyssä. Huonoiten taidemuseot tavoittavat kilpailuhenkisiä ja statushakuisia suomalaisia, tasaisen turvallista elämäänsä arvostavia suomalaisia sekä huoletonta ja ”pinnallista” arkea eläviä suomalaisia.

Milloin sinä olet viimeksi käynyt taidemuseossa tai -näyttelyssä?

Lähteet: TNS Monitor ja TNS Atlas.

2 Comments

  1. Kerran kuukaudessa tulee käytyä.

  2. Kesällä useamman kerran viikossa, talviaikaan noin kerran kuukaudessa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *