Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Netin käyttö on yleistynyt voimakkaasti viime vuosina vallaten yhä enemmän aikaa suomalaisten arjessa. Netin käytön suurin muutos liittyy älypuhelimien määrän kasvuun: nettiä käytetään yhä useammin ja yhä useammasta käyttöpaikasta käsin.

Suomalaisia 15-79-vuotiaita  internetkäyttäjiä on tällä hetkellä 3,8 miljoonaa. Nettikäyttäjien määrä on pysynyt samalla tasolla vuodesta 2012 asti, mutta netin käyttö kasvaa voimakkaasti, kun suomalaiset ottavat käyttöönsä yhä useampia nettiyhteydellä varustettuja laitteita ja hyödyntävät yhä useampia nettipalveluja. 65 %:lla suomalaisista on nyt käytössään älypuhelin, jonka lisäksi suomalaisissa kodeissa ovat vuoden aikana yleistyneet erityisesti tablet-laitteet ja älytelevisiot. Suomalaisista 54 %  käyttää nettiä liikkeellä ollessaan.

Suomalaisten netinkäyttö pysyy aktiivisena koko päivän ajan lisääntyen tasaisesti klo 20 asti – ja yhä useammin myös klo 22 asti. Sähköposti ja mediat lohkaisevat edelleen eniten aikaa netin käytössä, mutta esimerkiksi pikaviestipalveluiden käyttö on yleistynyt vuoden aikana erityisesti nuorten keskuudessa. Netin rooli on ylipäätään muuttumassa tiedonhankintakanavasta viihteellisemmäksi, oman ajankulun ja viihtymisen paikaksi.

Työtä, tietoa, huvia vai yhteydenpitoa? Mihin käytät netissä aikaasi? Oletko sinä aina langoilla?

Tiedot perustuvat suomalaisten netin käytön perustunnuslukuja valottavaan NetTrack-tutkimukseen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *