Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Eurobarometri selvitti talouden tilanteen vaikutusta ihmisten tämän vuoden lomamatkasuunnitelmiin. Neljä kymmenestä (44%) aikoo matkailla vanhaan tapaansa, kolmannes (33%) aikoo muuttaa lomamatkasuunnitelmiaan ja noin joka kymmenes (11%) suunnittelee unohtavansa matkailun tältä vuodelta. Lomailua suunnittelevista puolet aikoo matkailla kotimaassa ja neljä kymmenestä (42%) aikoo muuhun EU-maahan. Noin neljänneksen (24%) lomasuunnitelmana on matkata EU-alueen ulkopuolelle.

Viidennes (20%) aikoo matkailla yli 13 vuorokautta, neljä kymmenestä (42%) suunnittelee kestoltaan 4-13 yön reissua ja 32% aikoo tehdä alle kolmen yön lomamatkoja. Lyhyiden lomamatkojen suunnitelmallinen osuus on kasvanut viime vuoden lukuihin verratessa.

Millaiset ovat sinun lomamatkasuunnitelmasi?

Lähteet: Flash Eurobarometer: Preferences of Europeans towards tourism

3 Comments

 1. Tänä kesänä matkailemme ehkä kotimaassa ja käymme suvisissa tapahtumissa. Ehkä myös remontoimme kotona jotain pientä, kun on pojan rippijuhlat.
  Viime kesänä olimme niin paljon liikkeellä, että nyt pitää vähän säästää rahaa, jotta voi taas matkustaa kauemmas. Kesällä 2013 olin 14-vuotiaan poikani mukana salibandyreissussa Tsekeissä, jalisturnausreissussa Ruotsissa ja alkukesästä lomamatkalla Kreetalla.
  Ensi vuonna menemme ehkä Englantiin tai Saksaan katsomaan jalkapalloa.

 2. jouni honkanen · 09.05.2014 at 09:50 · Vastaa

  olen suunnitellut lomamatkaa jo noin 10 vuotta… koska isäni oli yli 10 vuotta merillä .töissä ja kiersi noin. 48 eri maata! eli siitä minulle on jäänyt kauhea matka kuume… ja nyt on isäni kuolemasta 2.vuotta. joten nyt olisin valmis lähtemään avopuolisoni kanssa matkoille! kaiken lisäksi en ole edes matkustanut lentokoneella koskaan ja matkakuume on todella kova :)

 3. jouni honkanen · 09.05.2014 at 09:52 · Vastaa

  aurinkoista krevättä B)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *