Gallup Forum

Kirjaudu sisään

TNS Gallup oli mukana selvittämässä eurooppalaisen työtyytyväisyyden tasoa. Suomalaisten tyytyväisyys työoloihin on reilusti eurooppalaisen keskiarvon yläpuolella: eurooppalaisista keskimäärin 53% on työoloihinsa tyytyväisiä, kun Suomessa tyytyväisyyttä nauttii 84%. Kaikkein tyytyväisimpiä työoloihin ovat tanskalaiset (87%) ja vähiten tyytyväisiä kreikkalaiset (16%).

Tutkimuksen perusteella keskimääräinen tyytyväisyys vaihtelee maan lisäksi myös ikäryhmittäin ja koulutuksen keston mukaan. 15-24-vuotiaista keskimäärin 60% on tyytyväisiä työoloihinsa, kun taas yli 55-vuotiaiden joukossa vastaava luku on 46%. Alimman koulutustason suorittaneista tyytyväisiä on 40%, kun taas yli 20-vuotiaiksi saakka opiskelleista tyytyväisiksi itsensä luokittelee 57%.

Suomalaiset ovat Euroopan tyytyväisimpien kansojen joukossa myös, kun puhutaan tyytyväisyydestä työtuntien määrään (tyytyväisiä 90%), tyytyväisyydestä työtehtävien mielekkyyteen (tyytyväisiä 93%) ja tyytyväisyydestä työn autonomian tasoon (tyytyväisiä 95%).  Lienee siis paikallaan todeta: ”Hyvää työtä, suomalaiset!”

Mihin sinä olet työssäsi erityisen tyytyväinen?

Lähteet: Flash Eurobarometer 398: Working Conditions Report

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *