Gallup Forum

Kirjaudu sisään

1% suomalaisista sanoo, ettei lajittele jätteitä ollenkaan. 94% kertoo lajittelevansa vaaralliset jätteet, 92% lajittelee paperin, kartongin ja juomatölkit ja 89% lasin.

Yleisimmät suomalaisten suosimat keinot kotitalousjätteen vähentämiseksi ovat vesijohtoveden juominen pakkausjätteen välttämiseksi (89% vastaajista),  täsmälleen tarvitun määrän ostaminen (84%) ja vanhojen tavaroiden lahjoittaminen tai myyminen (84%).

Paremmat paikalliset jättöpisteet kierrätettäville ja kompostoitaville jätteille (71%), takuu siitä että jätteet todellakin kierrätetään (64%) ja jätteiden lajitteluun houkuttelevat taloudelliset kannustimet, kuten pantit ja alemmat maksut (63%) ovat suomalaisten mielestä parhaita kannustimia parempaan jätteidenlajitteluun.

Millä teoilla sinä pyrit vähentämään tuottamanne kotitalousjätteen määrää?

Lähteet: Flash Eurobarometer 388: Attitudes of Europeans towards Waste Management and Resource Efficiency

4 Comments

 1. Miisa Seimola · 15.09.2014 at 11:39 · Vastaa

  Pyrin vähentämään jätettä valitsemalla tuotteita joissa on vähemmän pakkausmateriaalia, ostamalla täyttöpakkauksia, lajittelemalla jätteeni, ostamalla käytettyä tavaraa uuden sijasta.

 2. Marja Tuori · 02.10.2014 at 20:57 · Vastaa

  Lajittelen sen , mitä voin: lasi, metalli, lehdet,kartonki. Kierrätän, käyn kirppiksellä. Enemmänkin voisi lajitlla.

 3. Virpi Koivikko · 21.10.2014 at 11:17 · Vastaa

  Tottakai.Olen lajitellut niin kauan kuin se on ollut mahdollista.Onneksi nykyään on tullut kauppoihin nämä sähkökirratyssysteemit,että nekin saa hyvin kiertoon.Mielestäni se ei ole kovin isokaan vaiva ja olen jo kuin kasvanut siihen sisään.

 4. jouko Ruusunen · 04.11.2014 at 15:18 · Vastaa

  Kierrätän jakaiken sopåivan ja poltan mitä on poltettavaa myyn metallit romukauppaan lajiteltuina jolloin saa pienenmaksun.
  kompotoin kompostoitavat. Joistain koneista irroitan ehjät osat ja korjaan sukulaisten koneet.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *