Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Mobiililaitteesta on tullut tällä vuosikymmenellä suomalaisen tärkein tekninen väline. Osa internetin käytöstä on selkeästi siirtymässä mobiiliin, eli muualla kuin kotona tapahtuvaan netin käyttöön, ja pääosin älypuhelimella käytettäväksi. Osa netin käytöstä sen sijaan näyttäisi jäävän kotiin isommalle ruudulle. Kotona suurin osa netin käytöstä tapahtuu vielä perinteisillä tietokoneilla, mutta tabletit ovat nopeasti valtaamassa alaa.

Suurin muutos on tapahtunut kommunikaatiossa, käytännössä sähköpostin ja sosiaalisen median kulutuksessa, sekä uutisten lukemisessa. Sosiaalinen media valtaa alaa perinteiseltä sähköpostilta ja monia sisältöjä kulutetaan mieluummin sovellusten kautta kuin www-sivuilla. Vähäisintä muutos on ollut ostosten tekemisessä – tosin ostoksia tukeva netin ja mobiililaitteen muiden ominaisuuksien käyttö on lisääntymässä voimakkaasti. Tällöin on kyse enemmänkin kaupassa tapahtuvasta tiedonhausta ja sosiaalisen median käytöstä.

Netin käytön voimakas kasvu mobiililaitteilla näkyy Gallup Forumin tutkimusmaailmassa kahdella tavalla – yhtäältä tutkimuksiin osallistuminen voi tapahtua milloin tahansa ja miltä laitteelta tahansa, toisaalta on muodostunut ryhmiä, jotka käyttävät nettiä vain mobiililaitteella. Jotta tutkimuksiin vastaaminen olisi mahdollisimman mukavaa ja sujuvaa jatkossakin, tutkimusten on sovittava jokaiseen ruutuun ja laitteeseen. Tutkimusten käytettävyyteen eri laitteilla olemme kiinnittäneet, ja tulemme jatkossakin kiinnittämään, huomiota yhä suuremmalla prioriteetilla.

Missä ja milloin sinä selailet nettiä? Millainen on hyvä mobiilisivu tai -sovellus?

Lähde: TNS Gallup Oy

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *