Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Viimeisen vuoden aikana 85% suomalaisista ovat käyttäneet jonkinlaista kuljetuspalvelua. Vastaajista 61% kertoi käyttäneensä paikallisliikennettä (linja-autot, raitiovaunut, metrot, lähijunat), 43% oli matkustanut raiteilla kotimaassa ja 21% ulkomailla. Vastaavat luvut olivat lentoliikenteelle 37% ja linja-autojen kaukoliikenteelle 26%. Kotimaan junamatkustaminen näyttää siis pitäneen pintansa, vaikka varmasti hintakilpailun lisääntyessä osa matkustajista siirtynee linja-autoiluun. Oletko sinä suunnitellut vaihtavasi junan linja-autoon?

Suomalaisia ei turhaan kutsuta risteilijäkansaksi! Laiva- ja lauttaliikenteessä kertoivat matkustaneensa 40% vastaajista, mikä on huima ero muuhun Eurooppaan nähden: koko Euroopan laajuisesti vesillä kuljetuspalveluita vastasi käyttäneensä vain 10%.

Tutkimuksen mukaan Suomessa tuntuvat kuljetuspalvelut toimivan yleisestikin paremmin muuhun Eurooppaan verraten. Vastanneista suomalaisista vain 21% kertoi kokeneensa jonkinlaista matkustamiseen liittyvää häiriötä viimeisen vuoden aikana. Häiriöistä valtaosa tapahtui junaliikenteessä (10%) ja lentoliikenteessä (10%). Enemmistö suomalaisista on siis välttynyt häiriöiltä erilaisia kuljetuspalveluita käyttäessään.

Euroopan Unionin tasolla jopa 65% oli jättänyt valittamatta kokemastaan häiriöstä. Sen sijaan 26% oli valittanut kerran ja 9% useita kertoja. 51% näistä valittajista koki, että hänen valituksensa hoidettiin hyvin – kun taas jopa 47% valittajista olivat sitä mieltä, että heidän valituksensa käsiteltiin huonosti. Tässä voisi olla pientä vihjettä kuljetuspalveluyrittäjille! Valitettavasti palvelutyytyväisyyslukuja ei ollut saatavilla Suomen tasolla, sillä olisi ollut mielenkiintoista tietää, pärjääkö Suomi kuljetuspalveluiden asiakaspalvelussa muuta Eurooppaa paremmin.

Oletko sinä kokenut vastoinkäymisiä kulkiessasi julkisilla kulkuvälineillä? Oletko saanut hyvää palvelua?

Lähde: Eurobarometri EB82.1

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *