Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Suomalaisista kaksi kolmesta uskoo onnen löytyvän elämänkestävästä parisuhteesta. Etenkin kolmekymppiset ja pääkaupunkiseudulla asuvat sinkut etsivät ”sitä oikeaa” netistä. Parinetsintä ja hääteema houkuttelevat suomalaisia myös television äärelle.

Perinteet ovat kunniassa: aikuisista suomalaisista 69 % on sitä mieltä, että kestävä ihmissuhde yhden kumppanin kanssa on tärkeää. Ymmärrettävästi naimisissa olevat ovat selvästi muita useammin tätä mieltä, kuten myös pidemmän elämäntaipaleen kulkeneet. Ikä korreloi hyvin voimakkaasti mielipiteen kanssa, joten selvästi muita harvemmin yhden kestävän suhteen autuuteen uskovat 18-24-vuotiaat.

Asuinpaikka ei yhtä selvästi jaa suomalaisia tässä asiassa. Kuitenkin kaupunkilaiset, etenkin helsinkiläiset, uskovat muita harvemmin elämänkestoiseen parisuhteeseen. Erityisesti yli 45-vuotiaat helsinkiläiset kokevat muualla Suomessa asuvia ikätovereitaan harvemmin pitkän parisuhteen tärkeäksi.

Kesähäihinsä valmistautuvat kansoittavat nyt alkuvuodesta ympäri Suomen järjestettäviä häämessuja – ja sen oikean kumppanin löytäminen on aina oma tarinansa. Aikoinaan lavatanssit tarjosivat ainoita mahdollisuuksia tavata uusia kiinnostavia ihmisiä. Nyt potentiaalista kumppania voi yhtä hyvin hakea internetin avulla kotona omalla sohvalla loikoillen. Kaikista yksin asuvista netinkäyttäjistä vain noin 8 % on hyödyntänyt netissä olevia deittipalveluita. Mutta kolmekymppisistä sinkuista sekä pääkaupunkiseudulla asuvista selvästi useampi on harrastanut nettideittailua. Yksi uusimmista palveluista on mobiilisovellus Tinder, jota etenkin nuoret aikuiset käyttävät.

Sokkotreffit ovat saaneet aivan uuden ulottuvuuden tuoreessa tositv-ohjelmassa, jossa katsotaan miten vastanaineet pärjäävät avioelämänsä ensitaipaleella. Ohjelma on herättänyt paljon keskustelua ja ainakin ensimmäiset jaksot ovat saaneet myös paljon katsojia. Myöhemmin tänä keväänä voimme TNS Monitorin tutkimustuloksista nähdä, minkä asennemaailman edustajia tämä tv-ohjelma houkutteli katsojikseen.

Uskotko sen oikean löytymiseen? Miten sinä olet löytänyt elämäsi rakkauden?

Teksti: TNS Gallup
Kuva: Anni Salo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *