Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Noin 3,9 miljoonaa 15-79-vuotiasta suomalaista käyttää internetiä vähintään kerran kuukaudessa. Yli 65-vuotiaista suomalaisistakin jo 67 % käyttää internetiä kuukausitasolla, paljastaa tuore NetTrack-tutkimus. Internetissä vietetty aika jatkaa kasvuaan ja yhä useampi käyttää internetiä älypuhelimellaan.

Nousevien käyrien aika alkaa lähestyä loppuaan. Ainakin mikä tulee internetinkäytön levinneisyyden kasvuun. Nyt käytännössä kaikki alle 50-vuotiaat suomalaiset käyttävät internetiä vähintään kerran kuukaudessa. Eläkeikäisistäkin kaksi kolmesta on siirtynyt nettiaikaan.

Internet on tullut yhä uusille elämänalueille ja tapahtumapaikkoihin mukaan, kun sähköjohto ei enää kahlitse internetiämme työpöydän äärelle. Melkein puolet suomalaisista käyttää internetiä kännykällään päivittäin tai lähes päivittäin. Netti tarkoittaa toki hieman eri asiaa eri-ikäisille suomalaisille. Eläkeikäisille internet tarkoittaa etenkin sähköpostia, verkkopankkia, sekä uutisia ja säätietoja. Nuorille se on vahvasti myös viestintäkanava, joko sosiaalisen median tai pikaviestipalveluiden kautta.

Internetin parissa viettämämme aika jatkaa voimakasta kasvuaan. Vajaa kymmenen vuotta sitten käytimme viikoittain noin 5 tuntia 46 minuuttia internetsivujen selailuun ja lukemiseen. Tänään vietämme melkein tuplasti enemmän aikaa nettisivuilla surffaillessa. Mikäli lasketaan mukaan myös muu internetissä kulutettu aika, on luku vielä huomattavasti tätä suurempi. Pelkästään viihde lohkaisee ison osan internetissä viettämästämme vapaa-ajasta.

Tiedätkö sinä, paljonko aikaa käytät internetissä päivittäin?

Alkuperäinen teksti: Nina Frosterus, TNS Gallup

1 Comment

  1. Osmo Saarinen · 01.04.2015 at 08:55 · Vastaa

    Riittää kun olen sen verran kun on tarpeellista

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *