Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Jos olet yhtään niinkuin minä, katselet todennäköisesti televisiota jokin laite käsissäsi – tai vähintään käsiesi ulottuvilla. Miten muuten voisit selvittää, missä muissa elokuvissa television ruudulla näkyvä näyttelijä on nähty tai tarkistaa, millaista säätä huomiselle on luvattu? Kyllä, olen median sekakäyttäjä. Vaikka viihdyttäisin itseäni paraikaa television äärellä, silti joko läppärini, tablettini tai puhelimeni on jatkuvasti kädenojennuksen päässä. Miksi en katso televisiota ilman häiriötekijöitä?

Nykymaailmassa on hankala ollakin yhtäkkiä offline. Median ristiin käyttäminen on muuttamassa koko TV:n katselun luonnetta. Kun sanot katsovasi televisiota, mieti, onko se sitä enää? Keskitytkö televisioon, vai katsotko sitä muun puuhailun ja selailun ohessa?

TNS:n tekemä tutkimus Yhdysvalloissa paljasti, että yhdysvaltalaiskuluttaja viettää päivästään keskimäärin lähes viisi tuntia netissä, joka on puolitoista kertaa enemmän kuin aikaa television katseluun käytetty aika. Etenkin iltaisin kuluttajilla on tapana sekä katsoa televisiota että olla verkossa samanaikaisesti. 37% tutkimukseen vastanneista kertoi toimivansa näin. Tutkimus paljasti, että käytettäessä muita laitteita television katselun ohessa vain 41% kuluttajan huomiosta kohdentuu meneillään olevaan tv-ohjelmaan. Television katselu ei ole enää sitä, mitä se oli ennen.

Mitä netissä sitten puuhaillaan samanaikaisesti? Se on hyvin yksilöllistä. Jotkut kuluttavat aikaansa tv-ohjelmaan liittyvällä puuhailulla, kuten hakemalla tietoja näyttelijöistä tai sarjan juonenkäänteistä. Jotkut käyttävät laitteita twiittailuun, ystävän kanssa kuulumisten vaihtamiseen ja yleiseen keskusteluun. Toiset taas selailevat vähän mitä mieleen tulee – uutisia, verkkokauppoja, säätä… Paljon on heitäkin, jotka eivät mielellään keskeytä television katseluaan, vaan tarttuvat siihen läheisyydessä odottavaan puhelimeen vain tilanteen sitä vaatiessa, kuten vaikkapa puhelimen soidessa.

Millainen television katsoja sinä olet? Huomaatko usein kesken ohjelman katselun, että oletkin keskittynyt tuijottamaan puhelimesi ruutua television sijaan?

Lähde: TNS Global, USA

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *