Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Suomalaiset käyttävät sosiaalista mediaa reilusti vähemmän muihin Pohjoismaihin verrattuna, kertoo juuri julkaistu TNS:n Connected Life -tutkimus. Myös Keski- ja Pohjois-Eurooppaan verrattuna olemme kymmenisen prosenttiyksikköä jäljessä. Kasvuvauhti on kuitenkin Suomessa kiivas. Vuodessa somen käyttö on kasvanut kuudella prosenttiyksiköllä. Länsi- ja Pohjois-Euroopan vuosikasvu someluvuissa on yli 10 prosenttiyksikköä, kattaen kaikki tutkimuksessa mukana olevat somekanavat.

Suurimmat somekanavat Suomen osalta ovat Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram, Google+ ja Twitter. Viikoittainen pikaviestipalveluiden käyttö on Suomessa noussut jo lähes 50 prosenttiin. Kasvua on kymmenisen prosenttiyksikköä viime vuodesta.

tns-connected-life_channels-finland

WhatsAppin kasvu on ollut Suomessa huimaa. Vuodessa viikoittainen käyttäjämäärä on lisääntynyt yli kymmenellä prosenttiyksiköllä 35 %:iin. Muissa Pohjoismaissa Facebook Messenger ja Skype ovat paljon suurempia kuin Suomessa, ja WhatsApp vastaavasti huomattavasti pienempi kuin Suomessa.

Norjassa jo yli neljännes käyttää Snapchatiä viikoittain, Tanska on Pohjoismaista selkeä kakkonen. Myös Ruotsissa Snapchatin kasvu on ollut huimaavat kuusi prosenttiyksikköä ja jo 15 % ruotsalaisista (15-65 v.) snäppäilee. Suomessa vasta 4,5 % snäppää. Käyttö on kasvanut vuodessa kahdella prosenttiyksiköllä.

Twitter-käytössä Suomi-Ruotsi-tilanne on tasaisempi, Suomi laahaa vain noin prosenttiyksikön perässä. Twitter-penetraatio Suomessa on noin 11 %.

tns-connected-life_channels-finland_2

Mitä sosiaalisen median kanavia sinä käytät?

Teksti: Niina Sauvolainen, TNS

2 Comments

  1. Kyllä sen huomaa näin reilu nelikymppinenkin, että lähipiirin jutut liittyvät yhä useammin some-maailmaan. Itsekkin tulee roikuttua siellä, ja itseasiassa sen avulla tämän blogipostauksen löysinkin. Mielenkiintoista tietoa, saa nähdä vaan mihin tämä oikein johtaa….

    • Anni Salo · 22.11.2015 at 12:09 · Vastaa

      Kiitos kommentista Jari! Ihan totta, yhä useammin puheenaiheetkin pyörivät sosiaalisen median ympärillä. Sosiaalinen media tuo varmasti mukanaan tulevaisuudessa, niin kuin on nyt jo nähtykin, sekä hyviä että huonojakin juttuja – aika näyttää, miten maailma tästä kehittyy!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *