Gallup Forum

Kirjaudu sisään

Syksyn alku on tunnetusti vilkasta aikaa vuokra-asuntojen markkinoilla, kun suuri joukko uusia opiskelijoita etsii uutta kotia. Tänä päivänä selvä enemmistö kuluttajista etsii tietoa myytävistä ja vuokrattavista asunnoista netistä ja myös asuntosivujen mobiilikäyttö yleistyy vauhdilla.

Asuntosivujen mobiilikäyttö yleistyy päivä päivältä ja surffailu tapahtuu useimmiten selaimella, ei sovelluksen kautta. Vain 14 prosenttia älypuhelimella netin asuntopalveluissa vierailleista on hyvin tyytyväisiä kokemukseensa. Melko tyytyväisiä löytyy jo huomattavasti enemmän, mutta vastaajiin mahtuu myös henkilöitä, joiden mielestä on suorastaan raivostuttavaa yrittää selailla asuntokaupan sivuja puhelimella.

Ylivoimaisesti suosituimpia asuntokaupan verkkopalveluita ovat Oikotien ja Etuoven kaltaiset sivustot. Myös muutamien perinteisten kiinteistönvälittäjien sivustojen tunnettuus on kasvanut hieman lähivuosina. Perinteisten kanavien kuten lehtien merkitys asumiseen liittyvinä tietolähteinä on vuosien saatossa tasaisesti pienentynyt. Edes sosiaalinen media ei ole onnistunut lunastamaan paikkaansa asuntokaupan hyödyllisenä tietokanavana.

Mistä sinä etsit tietoa asunnoista mieluiten?

Alkuperäinen teksti: Nina Frosterus

Syyskuun lopussa valmistuva Real Estate Online -tutkimus tarjoaa lisää tietoa suomalaisten kiinteistöalan verkkopalvelujen käytöstä ja suosiosta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *